Ik ben Myra, mede-eigenaresse van Move je Fit, en geboren en getogen in Twente. Op mijn 17e ben ik voor 2 van mijn grote liefdes, dansen en Jaromir, naar het mooie Zuid Limburg verhuisd.
Inmiddels woon ik samen met Jaromir in Slenaken en zijn we de trotste ouders van twee stoere boefjes en een lief meisje.

 

Als klein meisje is alles bij mij begonnen met klassiek ballet en met de jaren kwamen daar steeds meer dansvormen bij. Uren per dag besteedde ik aan dansen, het nemen van lessen (die vaak niet bij mij in de buurt gegeven werden) en vrijwel ieder weekend had ik een danswedstrijd of andere dansverplichtingen. Al op jonge leeftijd ben ik ook begonnen met danslessen geven op de dans- & sportscholen waar ik zelf ook trainde. Vanaf het moment dat ik naar Limburg verhuisde om mijn danscarriére met Jaromir voort te zetten zijn wij in Limburg samen samen gaan lesgeven, Natuurlijk moest ik ook gewoon naar school. Ik heb het geluk gehad dat zowel de basisschool als de middelbare- & Hogeschool waarop ik gezeten heb volledig achter mijn dansen stonden, wat resulteerde in speciale lesroosters, toetsen die ik soms op een andere datum mocht maken, privélessen via de webcam en vooral veel zelfstudie om vervolgens per email contact te hebben met de leerkrachten wanneer er vragen waren. Op die manier slaagde ik voor mijn HAVO-examen en ben ik ook afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Pedagogiek.

 

Samen met Jaromir heb ik ons land succesvol vertegenwoordigd op meerdere NK’s en WK’s in diverse dans-disciplines (Ballroom, Latin, Showdance, Salsa, Hiphop etc.). Mijn interesse voor andere fitness-gerelateerde groepslessen werd al snel gewekt en dus besloot ik ook diverse opleidingen en certificeringen in deze tak te doen. Zo kwamen o.a. Zumba Fitness & Piloxing ook op ons pad terecht. Sinds 2009 leiden wij nieuwe Zumba- & Piloxing instructeurs op in Europa. Een te gekke job waarvoor wij heel de wereld afreizen naar bijvoorbeeld Fitness Conventies en veel leuke, nieuwe- & interessante mensen ontmoeten op evenementen die we bezoeken of waar we zelf moeten presenten. Toen ik zwanger raakte van ons eerste kindje werd mij interesse gewekt voor ‘zwangerschap & sport’ en dus besloot ik me ook te specialiseren in deze tak met extra uitbreidingen naar ‘mama & baby’-sporten. Ik geniet ontzettend van deze doelgroep!

 

Ondanks dat ik afgestudeerd pedagoge ben, voelde ik dat mijn passie bij het dansen- & fitness lag. Uiteindelijk heb ik dan ook de stap genomen om mijn hart te volgen. We zijn in 2009 gestopt met het lesgeven voor andere dans- & fitnessscholen en voor onszelf begonnen in Gulpen. Dat was één van mijn beste beslissingen ooit, haha. Ik geniet enorm van het lesgeven, het contact met de mensen, de lachende gezichten, de tekeningen die ik van de kindjes krijg en ik hoop dat mensen vrolijk worden van mijn energie, mijn manier van lesgeven en dat ik ze kan motiveren om te sporten. Mijn motto?

 

Outside your comfort zone is where the magic happens…